Kapós lett a kopasz tyúkos kampánypóló

Vágólapra másolva!
Gyulán egyre többen próbálnak meg megkopasztott tyúkot ábrázoló pólót beszerezni, amelyet a Fidesz helyi képviselő nyomtak a népszavazási kampányra. A helyi képviselő-testület kormánypárti tagjai eljárást kezdeményeztek a pólók miatt. A fideszesek ugyanis az egyik testületi ülésen a kopasz tyúkos pólóban jelentek meg, amit a helyi szocialisták nehezményeztek, és azóta a helyi választási bizottság is eltiltotta őket ettől.
Vágólapra másolva!

A jövőben tartózkodni kell a "politikai jellegű demonstrációtól" a gyulai képviselő-testület ülésén - döntött a helyi választási bizottság. Az előzmény, hogy a város fideszes képviselői az egyik ülésen olyan pólóban jelentek meg, amely egy megkopasztott tyúkot ábrázol, és egy felirat látható rajta, ami arra szólított fel: "3 igennel spórolhatsz, ne hagyd magad megkopasztani." A kormánypárti képviselőknek ez nem tetszett, így a területi választási bizottsághoz fordultak.

A választási bizottság vizsgálatának kezdeményezője Tóth Sándor, az MSZP térségi elnöke volt. A választási bizottság elmarasztalta a fideszes képviselőket, mert "a választási eljárásról szóló törvény szerint nem lehet kampányolni az önkormányzati hivatalban". A Fidesz gyulai szervezete belenyugodott a döntésbe.

Gajda Róbert, a párt térségi választókerületi elnöke szerint ugyanakkor nem értenek egyet a döntéssel, mert a képviselő-testület politikai terep, a közgyűlésen megjelenő képviselők pedig politikai véleményüknek adtak hangot. "Az igaz, hogy olyan helyen nem lehet kampányolni, ahol hatósági szervezet is van az épületben, ám a közgyűlés termében és közelében akkor semmilyen hatóság nem működött" - jelentette ki.

A Fidesz politikusai azért vették fel a megkopasztott tyúkot ábrázoló pólót és buzdítottak három igenlő szavazatra a népszavazáson, mert "vizuálisan is meg kívánták jeleníteni álláspontjukat". Gajda Róbert szerint azóta komoly a kereslet a kopasz tyúkokat ábrázoló pólók iránt, ezért valószínűleg újabbakat is le kell majd gyártatniuk. Amióta ugyanis az események kitudódtak, folyamatosan érdeklődnek a képviselőktől arról, hol lehet hozzájutni az eredetileg egy alkalomra, magánhasználatra készült pólókhoz.