Letartóztatták a taxist fenyegető kamaszlányt

Vágólapra másolva!
Előzetesbe helyezték azt a nyíregyházi kamaszlányt, aki riasztópisztollyal fenyegetett meg egy taxist. A lány állítása szerint a pisztolyt a józsefvárosi piacon vásárolta.
Vágólapra másolva!

A Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája előzetes letartóztatásba helyezte azt a 15 éves kamaszlányt, aki riasztópisztolyt fogott egy taxisra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettes szóvivője kedden.

A végzés szerint a fiatal lány egy Ausztriában bűncselekmény miatt körözés alatt álló riasztópisztollyal kényszerítette az egyik nyíregyházi taxisofőrt arra, hogy járművével a rendőrségre vigye, ahol fel akarta magát adni, miután régóta szökésben volt a javító-nevelő intézetből - mondta Nyakó Zsuzsanna.

A lány iskolakerülés, csavargás és prostitúció miatt került intézetbe, ahonnan a múlt év szeptemberében szökött meg. Decemberben visszavitték az átmeneti otthonba, de egy nap múlva ismét megszökött, és azóta keresték.

A kamasz állítása szerint a riasztópisztolyt a budapesti józsefvárosi piacon vásárolta, és azért akarta feladni magát a múlt pénteken a rendőrségen, mert összeveszett a barátjával.

A felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított lány letartóztatását a nyomozási bíró a cselekmény kiemelt tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére, illetve a lány korábbi szökéseire, elrejtőzéseire tekintettel rendelte el.