Holttesteket cseréltek el Berettyóújfalun

Vágólapra másolva!
Egy temetésen derült ki, hogy összecseréltek két holttestet Hajdú-Bihar megyében. A temetkezési vállalat vezetője elismerte a hibát és azt állítja, hogy hitelrontás állhat a csere hátterében.
Vágólapra másolva!

Holttesteket cseréltek el Berettyóújfalun, de ez csak hétfőn derült ki egy pocsaji temetésen - írta kedden a Debrecenben megjelenő Hajdú-bihari Napló. A lap szerint a gyászszertartás előtt nem sokkal vették észre a rokonok, hogy a ravatalon fekvő halott nem az ő hozzátartozójuk.

Azonnal értesítették az illetékeseket és kiderült, hogy a megyei temetkezési vállalat beretyóújfalui kirendeltségén eddig ismeretlen okból összekevertek két elhunytat. Akit hétfőn kellett volna temetni, akkorra már elhantolták Berettyóújfalun.

A tévedés észlelése után a holttestet a város temetőjében exhumálták, elszállították Pocsajba, ahol másfél órával később megtörténhetett a gyászszertartás.

Olajos Mihályné, a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója a Napló megkeresésére elmondta: tudomása van a történtekről, belső vizsgálatot rendelt el, de úgy gondolja "több áll a megdöbbentő eset hátterében, mint emberi mulasztás".

Szerinte személyes érdekek és a hitelrontás szándéka állhat a holttestcsere hátterében. Az ügyben a rendőrség segítségét is kérni fogják - közölte a Naplóval a temetkezési vállalat igazgatója.