Körözött tinilány fogott pisztolyt egy taxisra

Vágólapra másolva!
Rendőrségi körözés alatt állt az a kamaszlány, aki egy osztrák riasztópisztolyt nyomott egy nyíregyházi taxis oldalához. Először egy áruházba vitette volna magát, aztán mégis inkább a rendőrséget választotta.
Vágólapra másolva!

Egy tizenöt éves lányt vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán, mert fegyvert fogott egy taxisra - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese vasárnap az MTI-vel.

Fülöp elmondta, a fiatal lány péntek délután a nyíregyházi vasútállomáson szállt be a taxiba, hogy egy áruházba vitesse magát. Útközben pisztolyt fogott a gépkocsivezetőre, s azt követelte, hogy vigye a legközelebbi rendőrőrsre. Miután a gépkocsivezető engedelmeskedett, a lány a 69 éves taxis oldalához szorított pisztollyal becsengetett az Érkerti Rendőrőrsre, ahol az ajtót nyitó rendőr felszólítására a fegyvert ellenállás nélkül átadta.

A sajtóügyeletes közlése szerint a lánynál egy olyan riasztópisztoly volt, amelyet a Schengeni Információs Rendszer alapján az osztrák rendőrség körözött. A rendőrségen a lány azt mondta, hogy fegyvert a józsefvárosi piacon vette.

Kiderült az is, hogy a lány tavaly szeptemberben szökött meg egy budapesti javítóintézetből, ahová iskolakerülés és prostitúció miatt került. Vallomása szerint most azért adta fel magát, mert összeveszett a barátjával. A rendőrség kezdeményezte a lány előzetes letartóztatását.