Magyar Nemzet: Gyanúsított lett Gergényi

Vágólapra másolva!
Szolgálati visszaéléssel gyanúsítják Gergényi Pétert a Magyar Nemzet szerint. A volt főrendőrt mág tavaly jelentette fel egy jogtalanul elbocsátott beosztottja.
Vágólapra másolva!

Gyanúsított lett Gergényi Péter volt országos rendőrfőkapitány - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a volt főrendőrt szolgálati visszaélés bűntettével gyanúsítják, jóllehet az értesülést nem erősítette meg a katonai ügyészség. Azt elárulta Ács Tibor szóvivő, hogy összesen három vezető rendőrt gyanúsítanak, de kilétüket nem fedte fel. A gyanúsítás ellen mindhárman panasszal éltek.

Gergényi ellen egy elbocsátott rendőr tett feljelentés tavaly, akit egy súlyos testi sértés miatt indult belső vizsgálat nyomán bocsátottak el, de még az előtt, hogy bíróság is kimondta volna a bűnösségét. Ráadásul később fel is mentették.

A férfi munkaügyi bírósághoz fordult, amely jogellenesnek mondta ki az elbocsátását, ám a rendőri vezetés - így Gergényi Péter - sokáig nem vett tudomást az ítéletről. Később visszevették, de alacsonyabb pozícioba helyezték vissza. Több rendőr is így járt.