Titokzatos anyagot találtak az egri kórházban

Vágólapra másolva!
Egy gyanús dobozt találtak csütörtökön az egri kórház gyógyszertárában. A csomag felirata szerint súlyosan mérgező anyagról van szó. A dolgozók nem tudják, hogy került az anyag a kórházba. A titokzatos szert az ÁNTSZ szállította el és vizsgálja meg a laboratóriumában.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen eredetű anyagot találtak csütörtökön az egri Markhot Ferenc kórházban - tájékoztatta az [origo]-t az intézmény. A kórház gyógyszertárának hűtőkamrájában bukkantak rá egy dobozra, amelyen a "Brómcián" felirat olvasható. Az ÁNTSZ honlapja szerint a brómcián mérgező anyag, amelyből tűz vagy hevítés hatására mérgező füstök fejlődhetnek.

A kórház tájékoztatása szerint a dolgozók nem tudják, hogy került a doboz az intézménybe. Egyelőre az sem biztos, hogy abban valóban mérgező anyag található. Ennek megállapítása az ÁNTSZ feladata lesz, a tisztiorvosi hivatal munkatársai ugyanis a katasztrófavédelemmel együtt kivonultak a helyszínre. A gyanús doboz elszállítását délután 5-kor kezdték. A kórház szerint a titokzatos anyagtól nem sérült meg senki.