Elítélték az autójukkal Dunába csúszó gyerekek apját

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték első fokon azt a férfit, akinek gyerekei a Dunába fulladtak 2007 januárjában. A család késve érkezett a komphoz, az apa pedig anélkül szaladt jegyért, hogy a kocsit rögzítette volna. Két gyereke bent ragadt az autóban.
Vágólapra másolva!

Egy év, három évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Pécsi Városi Bíróság csütörtökön hozott nem jogerős ítéletében az édesapát, akinek gyerekei tavaly januárban az újmohácsi révnél bennragadtak vízbe csúszó autójában.

Makkai Zsolt bíró G. Tamást halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, és mellékbüntetésként két évre eltiltotta a járművezetéstől. Egyúttal előzetes mentesítésben részesítette, hogy ne legyen büntetett előéletű és ne érje hátrány a munkavállalásban.

Az eset 2007. január 3-án történt. A személyautóval közlekedő család késve érkezett a révhez. A kocsit vezető apa úgy futott el jegyet váltani, hogy a járművet nem rögzítette megfelelően, az anya pedig a csomagtartóhoz ment. Az autó elindult, és a benne ülő két gyermekükkel együtt a Dunába gurult, majd elsüllyedt. A gyerekek életüket vesztették.