Elege van olvasóink többségének a sztrájkból

Vágólapra másolva!
Tízből hét olvasónak az a véleménye, hogy a vasutasoknak már rég be kellett volna fejezniük a sztrájkot, mert nincs igazuk. Az [origo] szavazásán részt vevők alig 22 százaléka bíztatja arra a vasutasokat, hogy tartsanak ki, míg 10 százalék egyszerűen kudarcnak tartja a munkabeszüntetést.
Vágólapra másolva!

Az [origo] szavazásán részt vevők csaknem 70 százaléka gondolja úgy, hogy a vasutasoknak "már rég le kellett volna állniuk, mert nincs igazuk" - ezzel a végeredménnyel zárult a vasutassztrájkról tartott szavazásunk.

Összesen több mint 50 ezer szavazat érkezett, a sztrájkot elutasítókkal szemben mindössze az olvasók 22 százaléka szerint kellene továbbra is kitartaniuk a vasutasoknak. Kevesebb mint 10 százalék volt azon a véleményen, hogy "semmi értelme a pár órás sztrájknak, már most kudarc az akció".

A vasutassztrájkot legkésőbb február 15-éig, vagyis péntekig függesztette fel a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), amely azóta is eredménytelenül tárgyal követeléseiről a MÁV Zrt.-vel. Az egyeztetés csütörtökön 12 órakor folytatódik, a VDSZSZ továbbra is azt követeli, hogy minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többletbérfejlesztést kér az eddigi 6,7 százalékon felül.