Tonnaszám szemetelt Somogyban egy német

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy Magyarországon élő német féri ellen, aki több tonna sittet és növényi eredetű hulladékot szállíttatott egy somogyi erdőbe. A férfi megpróbálta helyrehozni a környezetkárosítást, de még nagyobb pusztítást okozott.
Vágólapra másolva!

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 37 éves, Somogyaszalón élő német férfi ellen. A német egy felsőmocsoládi kft. ügyvezető igazgatójaként arra utasította a dolgozóit, hogy épületek bontási törmelékét és gabonaszállítás után maradt növényi melléktermékeket egy általa bérelt földterület melletti erdőbe vigyék - közölte az MTI-vel kedden a Somogy Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint a vádlott utasítására 2005-ben és 2006-ban három különböző területen összesen kilenc helyszínre több mint 120 tonna hulladékot hordtak a cég dolgozói. Az illegálisan elhelyezett hulladék legnagyobb részét - 80 tonna betontörmeléket - egy vízgyűjtőterületen rakták le.

A büntetőeljárás megkezdése után a vállalkozó saját költségén igyekezett helyreállítani a területet, ám földmunkákkal és a szállítással jelentős kárt okozott a vízgyűjtőterületen.

A környezet oly mértékben károsodott, hogy emberi beavatkozás nélkül csak 10-15 év elteltével nyerheti vissza eredeti állapotát - olvasható az ügyészség közleményében. A vádlott szabadlábon várja a bírósági tárgyalást.