Molotov-koktélt dobtak négy MSZP-s házára

Vágólapra másolva!
Négy szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt ismeretlenek péntekre virradó éjszaka. Nem sérült meg senki, a politikusok nevét egyelőre nem közölte a főügyészség.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást, miután péntekre virradóra négy szocialista képviselő házára ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak. Senki nem sérült meg, de anyagi kár keletkezett.

Három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házánál történt a bűncselekmény. Keresztes Imre, a főügyészség vezetője az MTI-nek nyilatkozva nem kívánta megnevezni, kik az érintett képviselők. Annyit közölt, hogy az elsődleges rendőri intézkedésekről szóló anyag alapján döntötték el, hogy terrorcselekmény miatt indítanak nyomozást.

Az MSZP sajtóosztályán sem tudtak tájékoztatást adni arra a kérdésre, hogy pontosan kiknek a házára, lakására dobtak Molotov-koktélt. Közölték azonban, hogy az utóbbi két napban megszaporodtak a képviselőknek címzett telefonos fenyegetések, amelyek az egészségbiztosítási törvény hétfői zárószavazásával vannak összefüggésben.

Az utóbbi hetekben több MSZP-s képviselő is kapott fehér port tartalmazó borítékokat, amit a címzettek fenyegetésként értékeltek. Később Gusztos Péter SZDSZ-es politikusnak és Orbán Viktor Fidesz-elnöknek is küldtek hasonló levelet. A feladókat egyelőre nem találták meg.