Vágólapra másolva!
A perbeszédekkel ért végéhez a Taczman-gyilkosság elsőfokú tárgyalása a Szolnok megyei bíróságon. Az ügyész életfogytiglant kért ifjabb Taczmanra, míg a védő enyhítést kért. Arra hivatkozott, hogy a világbajnok fogathajtó kegyetlenül bánt a fiával. A másodrendű vádlott védője felmentést kért, mert szerinte védence nem ölt, a nyomok eltüntetésére is ifjabb Taczman kényszerítette.
Vágólapra másolva!

Életfogytiglani fegyházbüntetést kért vádbeszédében a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Bíróságon az ügyész ifjabb Taczman Elekre, a Taczman-ügy elsőrendű vádlottjára, míg fiatalkorú társára, P. Tamásra letöltendő szabadságvesztést. A két fiút azzal vádolják, hogy 2006. február 5-én Jászberényben brutális módon, előre eltervelten, nyereségvágyból megölték Taczman Elek világbajnok fogathajtót és 44 éves feleségét.

Ifjabb Taczman ügyvédje védőbeszédében azt mondta, a fiatalembert apja és nevelőanyja szinte rabszolgaként tartotta. A hirtelen haragú apa többször nyilvánosan megszégyenítette és megverte. Ezeket a megaláztatásokat a fiú magába zárta, és eddig bírta lelkileg elviselni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vádlott bevallotta bűnösségét, ami nagymértékben hozzájárult az ügy felderítéséhez. Az ügyvéd szerint a gyilkosság előre kiterveltsége és nyereségvágyból való elkövetése nincs kétséget kizáróan bizonyítva, ezért az ügyész által javasolt büntetés enyhítését indítványozta.

P. Tamás védője emlékeztetett, hogy védence mindvégig tagadta a gyilkosságban való részvételt, hiszen azt állította, hogy a bűncselekmény napján lovagolni indult Jászberénybe ifjabb Taczman meghívására. Csak a helyszínen tudatosult benne, hogy barátja valami olyasmire készül, amiben nem kívánt részt venni. Az elsőrendű vádlott bezárta őt, és családja megölésével fenyegette meg, ha nem segít az esetet rablógyilkosságnak elrendezni - mondta az ügyvéd, aki védence felmentését kérte. A bíróság február 19-én hirdet ítéletet.