Elfogták az ózdi óvoda-maffiát

Vágólapra másolva!
Négy hónapja szinte minden hónapban betörtek az ózdi óvodákba, ahonnan a tolvajok minden mozdíthatót elvittek, és felforgatták az egész berendezést. A rendőrök ezek után minden éjjel lesben álltak az egyik óvodában, és megvárták, amíg a három tolvaj újra felfeszíti az egyik ablakot. Az elfogott gyanúsítottak beismerő vallomást tettek - közölte a Borsod megyei rendőrség.
Vágólapra másolva!

Szinte havonta törtek be az ózdi óvodákba - közölte a Borsod megyei rendőrség. Az ismeretlen tolvajok tavaly október óta a megújuló betörések során minden mozdítható értéktárgyat elvittek, mindent felforgattak, széttúrtak, jókora lopási és rongálási kárt okozva. A betörések reggelén - a rendőrség helyszíni szemléje miatt - az óvodásoknak sokszor az udvaron, vagy a tornateremben kellett várakozniuk.

A betörések miatt indult büntetőeljárások során az ügyben eljáró nyomozók sok tanút hallgattak ki, és több helyen tartottak házkutatásokat. A kapitányságvezető éjszakai portyaszolgálatot, gyalogos járőrözést, a veszélyeztetett épületek fokozott, visszatérő ellenőrzését rendelte el. Emellett az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói több napon keresztül, minden zárás után egészen a reggeli nyitásig egy ózdi óvoda épületében tartózkodtak és várták az újabb betörést.

2008. január 31-én, éjfél körül befeszítettek egy ablakot az óvodában, és az ablakon keresztül három betörő mászott be az épületbe. Miután mindhárom elkövető az épületbe ért, a lesben várakozó rendőrök a helyszínen elfogták őket. A rendőrség adatai szerint az elkövetők 2007. októbere óta az Ózd és környékén elkövetett összes óvodabetöréssel és más betörésekkel is gyanúsíthatóak. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, miután házkutatások során több, az óvodákból ellopott tárgyat megtaláltak náluk.