Ötmilliót loptak a házkutató álrendőrök

Vágólapra másolva!
Álrendőrök fosztottak ki idős embereket Várpalotán: a két ismeretlen férfi egy hamis házkutatási papírral jutott be a lakásba, ahonnan ötmillió forintot vittek el. A rendőrség szerint a trükkel máshol is próbálkozhatnak.
Vágólapra másolva!

Ötmillió forintot lopott el a napokban egy várpalotai lakásból két férfi, akik rendőröknek adták ki magukat és házkutatási parancsot mutattak fel az idős lakóknak - közölte szerdán a Veszprém Megyei Rendőrfő-kapitányság szóvivője, Dániel-Tóth Zoltán. A gyanútlan háziak beengedték a két embert, akik rövid ideig kutattak az egyik szobában, majd sietve távoztak. Nem sokkal később vették észre, hogy hiányzik ötmillió forintjuk.

A szóvivő szerint nem kizárt, hogy a tolvajok másutt is próbálkoznak még a házkutatásos trükkel, ezért felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrként bemutatkozóktól rendőri igazolványt kell kérni, a házkutatási parancson pedig ellenőrizni kell az aláíró parancsnok nevét és a hivatalos pecsétet. Ha valakinek további kétsége van - például semmi okot sem adtak a házkutatásra -, ne engedje be az idegeneket és azonnal értesítse a rendőrséget - tette hozzá.