Pénzbüntetés a gyorshajtást eltussoló ezredesnek

Vágólapra másolva!
Pénzbüntetést kapott az az ezredes, aki tavaly ősszel igyekezett eltussolni Garamhegyi Ábel, a gazdasági tárca államtitkárának gyorshajtási ügyét.
Vágólapra másolva!

Pénzbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Bíróság azt az ezredest, aki megpróbálta eltussolni a gazdasági tárca államtitkárának, Garamhegyi Ábelnek gyorshajtási ügyét - közölte a Fővárosi Bíróság sajtóosztálya. A hivatali visszaélés miatt indult ügyben a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa tárgyalás nélkül hozott döntést.

A bíróság emlékeztetett arra: a szabadlábon védekező vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést, illetve önálló büntetésként foglalkozástól, járművezetéstől eltiltást, kiutasítást, továbbá próbára bocsátást, megrovást alkalmazhatnak.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter tavaly október 10-én azonnali hatállyal felmentette a minisztérium főügyeletesét, aki hatáskörét túllépve próbált közbenjárni Garamhegyi Ábel államtitkár két nappal korábbi gyorshajtása ügyében.

A tárca akkori tájékoztatása szerint a férfi a vizsgálat során elismerte, hogy "hatáskörét túllépve, kérés és felhatalmazás nélkül kívánt eljárni a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál".