Kétszáz körözöttet fogtak el a pesti rendőrök

Vágólapra másolva!
Pár nap alatt több mint kétszáz körözött embert gyűjtöttek be a fővárosi rendőrök. Az akció keretében lopott kocsikat is találtak, valamint pénzbírságot is kiosztottak a BRFK egyenruhásai.
Vágólapra másolva!

Négy nap alatt 213 körözött személyt fogott el a rendőrség a fővárosban egy összehangolt akció során - közölte a BRFK. A közbiztonsági és bűnügyi akció célja a kiemelten súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított, többszörösen körözött emberek felkutatása volt.

A hétfői akció háromnapos előkészítő szakaszában 94 körözöttet fogott el a rendőrség, a február 4-én pedig további 119-et. Az akció további eredménye, hogy a rendőrök 36 esetben szabtak ki összességében 249 ezer forint helyszíni bírságot, valamint kiosztottak 34 büntetőpontot és megtaláltak két körözött járművet is.

A hétfői akcióban csaknem 400 rendőr vett részt 126 járművel. A rendőrök és a munkájukat segítő közterület-felügyelők több fővárosi bevásárlóközpont, pályaudvar, valamint piac területén, illetve több fővárosi közlekedési csomópontban felállított ellenőrzési ponton végeztek fokozott ellenőrzéseket.

A fővárosi rendőrség a tervek szerint a közeljövőben hasonlóan összehangolt akciókat hajt majd végre.