Letartóztattak egy dílert Kőbányán

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy kábítószer-kereskedőt vasárnap Kőbányán. A férfit eladás közben vették őrizetbe a hatóságok. A házkutatások során 150 gramm kokaint és 16 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyőrség munkatársai.
Vágólapra másolva!

Mintegy 150 gramm kokaint és egyéb kábítószereket, valamint 16 millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le vasárnap a rendőrök egy kőbányai férfitól és két ismerősétől Budapesten. Az egyik férfit a drog eladása közben tartóztatták le - mondta el Ródler Norbert rendőr százados. A dílernél két adag kokaint, 150 extasy tablettát találtak, a házkutatás során pedigg 200 gramm marihuána és 100 gramm kokain is előkerült.

A kábítószer-terjesztő egy tízemeletes bérház pincéjében raktározta árut, ahol további 10 gramm kokaint és csempészett cigarettát találtak. Frölich Zsolt pénzügyőr ezredes elmondta, hogy emellett 3100 karton, mintegy 16 millió forint értékű ukrán zárjegyes cigarettát foglaltak le a kábítószer-terjesztő és ismerősei lakásán. A nagy mennyiségű cigaretta vasúton, szénszállítmányban csempészve érkezett az országba.

A díler két ismerőse, egy férfi és egy nő ellen a cigarettacsempészet miatt indult eljárás, és szabadlábon védekezhetnek. A kábítószer-terjesztőt őrizetbe vették, és a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Sipos Jenő, a vám-és pénzügyőrség szóvivője elmondta, tavaly egymilliárd forint értékben (166 millió szál) csempészett cigarettát és 158 kilogramm kábítószert foglaltak le a magyar hatóságok. Hozzátette: a kemény drogokat főként a szerb, román és horvát határszakaszokon próbálják becsempészni, míg a könnyű, úgynevezett diszkó-drogokat belső, mélységi ellenőrzésen találják meg a vámosok.

A schengeni határnyitás óta a zöldhatáron is megindult a cigarettacsempészet. A vámőrség és a rendőrség két régióban, 270 közös akcióban 226 ezer karton cigarettát foglalt le.