Levakarhatatlanul plakátol Erzsébetváros

Vágólapra másolva!
Levakarhatatlan plakátokat ragasztat az erzsébetvárosi önkormányzat a kerület házfalaira. A plakát csak a vakolattal együtt jön le a falakról, és így megrongálja az épületeket, ráadásul ez a gyakorlat szabályellenes - állítja a Szeretem Budapestet mozgalom. A kerület sürgősen intézkedik - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Megrongálja a kerületi házakat az erzsébetvárosi önkormányzat, mert olyan enyvvel ragasztatja ki a házfalakra a népszavazással kapcsolatos plakátokat, amelyet csak a vakolattal együtt lehet levakarni - állítja a Szeretem Budapestet mozgalom. A civil szervezet szerint az Országos Választási Bizottságtól kapott hivatalos plakátokról van szó, amelyeket azonban - nem először - saját rendeletét megsértve helyezi ki. Ez a rendelet pontosan meghaározza, hová szabad plakátokat ragasztani, és hová nem. Magánhirdetőket ugyanezért megbüntetnének a hetedik kerületben - írja a Népszabadság.

A Szeretem Budapestet mozgalom a helyi jegyzőnek írt levelet az ügyben. Moravcsik József, a mzgalom titkára szerint két lehetőség van: vagy a falakon maradnak a plakátok maradványai éveken át, vagy a fal újrafestésének költségeit állnia kell valakinek - az önkormányzatnak vagy a lakóknak.

A mozgalom levelében azt kéri: ha a kerület nem képes betartani saját rendeletét, és a plakátolásnak ezt a "primitív módját" választja, akkor szerezzen be olyan ragasztót, amelyet később gond nélkül el lehet tüntetni a plakáttal együtt.

Medgyesi Judit, a hetedik kerület aljegyzője a Népszabadságnak azt nyilatkozta: azonnal intézkedni fog, hogy a kht., amely a plakátolást végzi, azonnal szedje le a rossz helyre került hirdetményeket. A kerület 300, a március 9-i népszavazásra felhívó plakátot kapott az OVB-től. Ebből az aljegyző szerint szerencsére egyelőre keveset tettek fel, mert a plakátokat csak a héten kezdték el kiragasztani.