Vágólapra másolva!
Kóka János, az SZDSZ elnöke nyitotta meg szombaton délután a fővárosi WAM Design Centerben a párt népszavazási kampányát. A rendezvényt egy kisebb csoport bekiabálásokkal zavarta meg, de rendőri intézkedés nem történt - tudta meg az [origo] az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.
Vágólapra másolva!

A liberálisok a szocialista közelmúlt felmutatásával akarják meggyőzni az embereket arról, hogy március 9-én nemmel kell szavazni. A kampánynyitó rendezvényen az SZDSZ több ismert politikusa, köztük Kuncze Gábor, Pető Iván, Demszky Gábor, Magyar Bálint, valamint a liberálisok három jelenlegi minisztere, Horváth Ágnes, Fodor Gábor és Kákosy Csaba kísérli megidézni a múltat azért, hogy megmutassák, milyen országot nem szeretnének - ismertette korábban a kampánynyitó programját Horn Gábor, a párt ügyvivője.

Az SZDSZ kezdettől hangsúlyozta, hogy azt szeretné elérni, ha minél többen járulnának az urnákhoz a referendum során és nemmel szavaznának. Kóka János legutóbb csütörtökön Szegeden beszélt erről.

Azok a liberális választók, akik nem akarják újra visszahozni a szocializmust Magyarországra, csak úgy tudják ezt megakadályozni, ha nemmel szavaznak mindhárom kérdésben, a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj kérdésében egyaránt - hangsúlyozta akkor a politikus.

A politikus azzal érvelt, hogy a hazugságok konzerválása megfizethetetlenül drága, mélyen igazságtalan és gátja a fejlődésnek.

Kisebb tüntetés is volt

Mintegy 20-30 ember gyűlt össze az SZDSZ rendezvényénél. A Hír Televízió tudósítása szerint többek között Horváth Ágnes egészségügyi minisztert is hangos füttyszóval fogadták. Először csak két járőr érkezett a helyszínre, akiket a rendezők értesítettek, hogy a helyszínen nem bejelentett tüntetés kezdődött és hogy ez a kisebb tömeg inzultálja az ide érkezőket. Később a készenléti rendőrség egy egysége, teljes védőfelszereléssel felvértezve sorakozott fel.