Nagyüzemben hamisítottak jogosítványokat

Vágólapra másolva!
Hamis jogosítványokat állított ki egy ügyintéző egy budai okmányirodában - írja a Magyar Nemzet. A hamisításra a rendőrség szerint egy afrikai férfi vette rá az iroda női alkalmazottját, aki legalább negyven embernek adott ki jogtalanul vezetői engedélyt. A hamis jogosítványokkal az llegális bevándorlók is igazolhatják magukat az egész EU-ban.
Vágólapra másolva!

Hivatalos személy által, okirathamisítással és kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda egy budapesti okmányirodai alkalmazottat - írja a Magyar Nemzet pénteki száma. A rendőrök szerint Sz. Ágota és afrikai menekült barátja jogtalanul juttattak magyar jogosítványhoz mintegy negyven, főként külföldi állampolgárt.

A lapnak nyilatkozó Kapus Sándor osztályvezető elmondta, hogy a nyomozás Kalocsán indult, ahol egy közúti ellenőrzésnél az intézkedő rendőrnek feltűnt, hogy egy magyar állampolgár honosított jogosítványt használ. A nyomozás során kiderült, hogy a dokumentum egy budai okmányirodából származik, ahol Sz. Ágota 2005 óta nagyüzemben készített hamis jogosítványokat.

A nőt afrikai barátja vette rá, hogy az általa az irodába vitt személyeknek - akiknek több esetben a külföldi jogosítványa is hamis volt - jogtalanul adjon ki honosított vezetői engedélyt. Az ügyfelek egy héten belül megkapták a papírokat, ezért alkalmanként 100-200 ezer forintot fizettek a férfinak.

A hamis jogosítványok azért is fontosak lehettek, mert a külföldiek egy része illegálisan tartózkodott az országban, de a vezetői engedéllyel már az Európai Unió egész területén igazolhatták magukat, Az eljárásban eddig több mint húsz személyt vontak felelősségre, és legalább ugyanennyi embert - köztük a főszervezőt - keres a rendőrség.