Nemmel szavazna a biztosítási reformra egy MSZP-s

Vágólapra másolva!
A kormányfőt többször bíráló Karsai József MSZP-s képviselő nemmel fog szavazni az egészségbiztosítási reformról szóló törvényre, amelyet a köztársasági elnök decemberben megfontolásra visszaküldött a parlamentnek. Karsai azt mondta: akkor is nemmel fog szavazni, ha kizárják az MSZP-frakcióból.
Vágólapra másolva!

Karsai József, a battonyai térség szocialista országgyűlési képviselője a február 11-i parlamenti szavazáskor nemmel fog voksolni az egészségbiztosítási törvényjavaslatra, akkor is, ha ezért kizárják az MSZP-frakcióból - közölte a miniszterelnököt többször bíráló képviselő csütörtökön.

A politikus elmondta: a választókerületében dolgozó 20 polgármesterből 15 csütörtökön titkos szavazáson javasolta neki, hogy ne támogassa a törvényjavaslatot. A szocialista képviselő 34 civil szervezet - köztük nagycsaládos és nyugdíjas szervezeteket - is megkérdezett, amelyek többsége szintén ellenezte a törvényjavaslatot.

Hozzátette: ezek után nem tehet mást, nemmel szavaz a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött törvényjavaslatra, még akkor is, ha ezért kizárják a frakcióból. Az MSZP parlamenti frakciója az egészségbiztosítási törvényjavaslat tavaly decemberi végszavazásakor egy képviselő kivételével igennel szavazott. Farkas Imre igazolatlanul maradt távol maradt a voksolástól.