Egy ember meghalt a helikopter-balesetben

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek, amikor Törökszentmiklós közelében, egy honvédségi gyakorlóterületen lezuhant egy katonai helikopter. A gépen tartózkodó negyedik katona csak könnyebb sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy katonai helikopter csütörtökön a Szolnok megyei Óballa településnél, Törökszentmiklós közelében. A Honvédelmi Minisztérium szerint a helikopteren négy katona utazott, egyikük a balesetben életét vesztette. Ketten súlyosan, egy személy pedig könnyebben megsérült. A Mi-8-as típusú helikopter 18 óra 19 perckor zuhant le képzései feladatok közben.

A honvédelmi tárca sajtóosztálya szerint a baleset Törökszentmiklóstól 8 kilométerre északra, lakatlan területen, a honvédség gyakorlóterén történt. A gép személyzete az éjszakai leszállást gyakorolta a szükségrepülőtéren. A pilóta letette a gépet, de eddig ismeretlen okból megperdült, felborult, majd kigyulladt. Az égő roncsokból csak a személyzet három tagjának sikerült kimenekülnie. A baleset okát a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja.

A három sérültet a szolnoki Hetényi Géza kórházba szállították. Bocskai István, a honvédelmi tárca szóvivője az [origo]-nak azt mondta: a két súlyos sérült egyike a fején és a hátán sérült meg, a másik pedig égési sérüléseket szenvedett. Péntekre virradóra az egyik sérültet megoperálták, egy másikat pedig a budapesti Állami Egészségügyi Központba szállítottak. A szóvivő szerint a könnyebben sérült katona csak zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérkari főnök a helyszínenre utazott.