Vádat emeltek a Prikkel-ügyben

Vágólapra másolva!
Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt hétfőn vádat emelt az ügyészség a mezőszilasi ifjabb és idősebb N. József ellen, akik a vádirat szerint egy évvel ezelőtt meggyilkolták a helybeli Prikkel házaspárt - tudta meg a Népszabadság Várhomokiné dr. Rabi Noémitől, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivőjétől.
Vágólapra másolva!

Prikkel Tamás mezőszilasi vállalkozó és felesége 2006. december 29-én tűnt el, miután terepjárójukkal otthonukból a falubeli N. Józsefhez indultak. Az eltűnés miatt kezdődött nyomozás később kettős emberölés gyanújával folytatódott; a rendőrök a szomszédos Igar határában megtalálták Prikkelék kiégett autóját, benne a házaspár földi maradványaival.

A vádirat szerint a házaspárt N. József és édesapja gyilkolta meg, mivel a fiú nem tudta törleszteni az évekkel korábban felvett tízmillió forintos kölcsönt és a kamatait. A végső lökést a vád szerinti gyilkosságra az adhatta, hogy Prikkel érvényesíteni akarta a gumiműhelyre a kölcsön fejében bejegyeztetett jelzálogjogát.

A vádlottak a hitel visszafizetésének ígéretével csalták magukhoz Prikkeléket, majd a műhely irodájában baseballütőkkel támadtak az áldozataikra - áll a vádiratban. Az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a férj és a feleség is halott volt már, amikor az elkövetők rájuk gyújtották az autójukat, ezért nem minősíti a vádirat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek a vádlottak tettét.

Az ügyben letartóztatott további négy ember ellen bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást. Kiderült: nincs közük a bűntényhez, őket a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő N. Józsefék keverték bele az ügybe, hogy eltereljék magukról a gyanút - írja a Népszabadság.