Másfél évet kapott a Toller-baleset okozója

Vágólapra másolva!
Másfél év felfüggesztett fogházbüntetésre és pénzbírságra ítélte a szekszárdi bíróság a Toller László súlyos sérülését, valamint sofőrje halálát okozó gépkocsivezetőt. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, az ügyvédek felmentésért fellebbeztek.
Vágólapra másolva!

Nem jogerősen másfél év fogházbüntetésre és 280 ezer forint pénzbírságra ítélte a Szekszárdi Városi Bíróság annak a balesetnek a gondatlan okozóját, amelyben Toller László, Pécs polgármestere 2006 júniusában maradandó fogyatékosságot szenvedett. A politikus sofőrje a balesetben életét vesztette.

A bíró a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a balesetet okozó gépkocsivezetőt - beszámítva a baleset időpontjától eltelt időt is - két év tíz hónapra a vezetéstől is eltiltotta. Az ítélet kihirdetését követően az ügyész súlyosításért, a vádlott ügyvédei pedig felmentésért fellebbeztek.

A kómában fekvő szocialista politikus kapcsán újabban arról vitáznak a pécsi MSZP-s és fideszes önkormányzati képviselők, valamint a szintén pécsi Szili Katalin házelnök, hogy jogosan járnak-e neki a különféle juttatások. Egyesek szeretnék cselekvőképtelenné nyilvánítani a volt polgármestert, akinek felesége tiltakozik ez ellen.