Belehalt sebeibe a 14 éves késelő áldozata

Vágólapra másolva!
Belehalt sérüléseibe az a férfi, akit egy 14 éves fiú késelt meg Sárospatakon a hétvégén. Két család közötti vita fajult késelésig, közben a fiú lábon szúrta az áldozatot. A fiú családja elhagyta a várost, az önkormányzat pedig visszavette tőlük az önkormányzati bérlakást.
Vágólapra másolva!

Belehalt sérüléseibe az a 24 éves fiatalember, akit egy családi vita közben lábon szúrt egy 14 éves fiú a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatakon. Az eset még szombaton történt, amikor két család összevitatkozott egy korábbi sérelem miatt - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőrség szóvivője-főkapitányság szóvivője. Az összeszólalkozásból verekedés lett, eközben a 14 éves fiú lábon szúrta a 24 éves fiatalembert. A szúrás következtében a férfi életveszélyesen megsérült, kómába esett és hétfőn belehalt sérüléseibe.

A fiút -, aki nemrég töltötte be 14. életévét - a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását. A rendőrség a fiúval szemben halált okozó súlyos testi sértés gyanúja miatt indított eljárást.

A fiú családja elhagyta Sárospatakot - közölte hétfőn Aros János alpolgármester. Mint mondta, az önkormányzat a bűncselekménnyel gyanúsított fiú családjának lakását lezáratta, és megszüntették a család bérleti jogviszonyát. "Nincs szükség Sárospatakon olyan polgárokra, akik nem tudják az együttélés szabályait betartani" - tette hozzá az alpolgármester.