Még hétfőn is javítják a síneket a kisiklott vonat után

Vágólapra másolva!
Hétfőn még várhatóan vonatpótló buszok közlekednek Dombóvár és Szakály-Hőgyész között, ahol szombat délután siklott ki egy személyvonat. Felmerült, hogy a balesetet a melegben deformálódott sínek okozhatták.
Vágólapra másolva!

Továbbra is dolgoznak a vasúti pálya és a felső vezeték helyreállításán Dombóvár és Szakály-Hőgyész között, ahol - feltehetően a melegben elgörbült sínek miatt - szombat délután kisiklott egy személyvonat. A MÁV hétfő reggeli tájékoztatása szerint a személyvagonok nagy részét már elszállították, már csak egy kocsi maradt a helyszínen. A helyreállítást kedvezőtlen terepviszonyok nehezítik. 250-300 méteren ki kell cserélni a teljes vasúti pályát, a síneket, a vasbetonaljakat és a felső vezetéket is.

A munkálatok miatt továbbra is vonatpótló autóbuszok közlekednek az érintett szakaszon - a Budapest-Dombóvár-Pécs vonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész és Dombóvár között - hétfőn még egész nap. Az utasok 20-30 perces késésekre számíthatnak.

A két súlyos és tíz könnyebb sérülttel járó baleset körülményeit még vizsgálják. Egyelőre úgy tűnik, hogy a kisiklást a vasúti pálya műszaki hibája okozta, de nem kizárt, hogy a meleg miatt a sínek is deformálódhattak. A vizsgálat még napokig is eltarthat.