Rokonát gyanúsítják a debreceni képviselő megölésével

Vágólapra másolva!
Az áldozat 29 éves rokonát gyanúsította meg a rendőrség Ballai Irma debreceni önkormányzati képviselő megölésével kedden. A politikust egy évvel ezelőtt ölték meg saját otthonában. A rendőrség egyelőre részleteket nem közöl.
Vágólapra másolva!

A 2007-ben meggyilkolt debreceni önkormányzati képviselő, Ballai Irma egyik hozzátartozója ellen indított eljárás a rendőrség kedden, emberölés megalapozott gyanújával.

Balla Irmát tavaly április 6-án saját lakásában bántalmazták olyan súlyosan, hogy az asszony belehalt sérüléseibe. A hajdú-bihari rendőrfőkapitány egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, ugyanennyit ajánlott fel a Fidesz debreceni önkormányzati frakciója is.

A Hajdú- Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya keddden jelentette be, hogy eljárás alá vonták a meggyilkolt képviselő 29 éves hozzátartozóját, S. Sándort. "A gyanúsított őrizetbe vételének elrendelése mellett a személyére vonatkozó nyomozási cselekmények folyamatban vannak" - közölte a rendőrség. Az eljárás érdekére hivatkozva a nyomozó hatóság egyelőre nem ad részletesebb tájékoztatást.

Az MTI névtelen forrásból származó, nem megerősített információja szerint a gyilkossággal gyanúsított hozzátartozó Balla Irma fia, aki a holttestet felfedezte. Az MTI úgy tudja: a fiú már az első pillanattól kezdve benne volt a gyanúsítotti körben.

A rendőrség korábban hét tagú független nyomozócsoportot hozott létre a gyilkosság felderítésére. Az eljárás során több mint 200 tanút hallgattak meg és számos igazságügyi szakértő, köztük orvos-, vegyész- és informatikai szakértőt is bevontak az eljárásba.