Vasárnap is találtak robbanószereket a Bosnyák téren

Vágólapra másolva!
Vasárnap újabb robbanószereket találtak a tűzszerészek a Bosnyák téren. A néhány házból ideiglenesen kitelepített lakók már hazatérhettek, de a bombák és lövedékek utáni kutatást hétfőn is folytatják majd.
Vágólapra másolva!

Újabb második világháborús robbanószerkezeteket találtak a Bosnyák téren vasárnap - közölte Tószegi Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóügyeletese. Összesen 40 különböző tüzérségi lövedéket és mintegy 10 kilogramm gyalogsági lőszert találtak a tűzszerészek az építési területen. A vasárnap talált összesen 50-60 kilogrammnyi robbanószerkezetet elszállították a helyszínről, de a terület átvizsgálását hétfőn is folytatják.

Aranyossy Zsolt, a zuglói önkormányzat védelmi ügyintézője elmondta: az önkormányzat melegedő helyiséget biztosított a kitelepített négy ház mintegy 50-60 lakójának, de eddig azt még senki nem vette igénybe. A lakók délután visszatérhettek a kiürített házakba.

Vasárnap 8 óra 30-tól 200 méteres körzetben ismét körbezárták a Bosnyák tér mögötti üres területet, ahol még szombaton második világháborús lőszereket találtak régészeti feltárás során. A tűzszerészek a területről 300-350 kilogramm összsúlyú különféle típusú lőszert szállítottak el szombaton.