5500 petárdát rejtegetett egy sárbogárdi boltos

Vágólapra másolva!
5500-nál is több, mintegy 1,4 millió forintot érő petárdát találtak a rendőrök egy sárbogárdi trafikos boltjában. Pirotechnikai eszközök december 27-e előtt nem lehettek volna nála. A szállítólevél ennek megfelelően december 28-áról szólt. A rendőrség szállítólevél hamisítás és szabálysértés miatt jár el.
Vágólapra másolva!

Több mint 5500 petárdát találtak a rendőrök Sárbogárdon egy trafikban. Ezeket a pirotechnikai termékeket csak december 27-től tárolhatta és 28-31-ig árulhatta volna a kereskedő.

A szállítólevelet ennek megfelelően állították ki: eszerint az 1,4 millió forint értékű petárdarakomány csak december 28-án érkezett volna meg a boltoshoz - közölte a Fjér megyei rendőrség szóvivője, R. Szabó Ágnes.

A fémkonténerben talált, illegálisan tartott petárdákat a Készenléti Rendőrség szakemberei szállítják el, és megsemmisítik őket. Szállítólevél-hamisítás és szabálysértés miatt a sárbogárdi rendőrkapitányság folytatja az eljárást.

A héten Székesfehérváron is találtak illegálisan tartott pirotechnikai eszközöket. Az 1154 petárdát, 300 római gyertyát, valamint 12 tűzijátékot egy gépkocsi csomagtartójában, közúti ellenőrzésnél fedezték fel a rendőrök. A kocsit használó három fiatal ellen szabálysértési feljelentést tettek- közölte a szóvivő.