Távozik fővárosi posztjáról a támadott SZDSZ-es

Vágólapra másolva!
Távozik a IX. kerületi fővárosi választási bizottságból Janás Ferenc, az SZDSZ ferencvárosi kampányfőnöke. Janás lépését a személye ellen indított támadásokkal indokolta. A politikusról egy videofelvételre hivatkozva a Magyar Nemzet azt írta, hogy pénzt adott ajánlószelvényekért.
Vágólapra másolva!

Lemondott a IX. kerületi fővárosi választási bizottságban betöltött tisztségéről Janás Ferenc, a testület SZDSZ által delegált tagja, a párt ferencvárosi kampányfőnöke - közölte maga Janás szerdán. Indokként a személye ellen intézett támadásokat jelölte meg.

"Lejáratási szándékkal és manipulatív módon készített felvétel alapján lejáratási kampány folyik személyem és az engem delegáló párt ellen" - írta közleményében. Janás szerint politikai ellenfelei már "a választási bizottságot is e lejárató kampány eszközeként kívánják felhasználni", ezért, biztosítandó a választási bizottság nyugodt működését, lemond posztjáról.

A Magyar Nemzet a múlt szombati számában egy videofelvételre hivatkozva állította, hogy az SZDSZ kerületi elnöke fizetett az ajánlószelvényekért aktivistáknak, és az sem érdekelte, hogy a pénz reményében hozzá forduló önkéntesek milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz. Janás Ferenc az állítást visszautasította.

Horváth Péter, a helyi választási iroda helyettes vezetője szerdán bejelentette, hogy a ferencvárosi választási bizottság elkéri a Hír Tv-től annak a felvételnek a vágatlan változatát, amelynek alapján a televízió, illetve a Magyar Nemzet azt állította, hogy a helyi időközi országgyűlési választáson az SZDSZ fizetett az ajánlócédulákért. Megerősítette egyben, hogy Janás Ferenc írásban lemondott választási bizottsági helyéről.