Sűrűbben jár a BKV szilveszterkor

Vágólapra másolva!
Éjszaka is járni fog a 4-es és a 6-os villamos, de még a fogaskerekű is szerdán, de majdnem minden sűrűbben közlekedik majd. A taxitársaságok tele vannak, már csak korlátozott számban vesznek fel rendeléseket.
Vágólapra másolva!

Szerdán sűrűbben járnak a BKV éjszakai járatai, és néhány vonalon a nappali járatok egész éjjel közlekednek. A taxitársaságok nem, vagy csak korlátozott számban vesznek fel előrendeléseket a január 1-jére virradó éjszakára.

A kisföldalatti teljes üzemidőben közlekedik. Az éjszakai járatok közül a 906-os busz helyett egész éjjel jár a 6-os villamos, a 4-es villamos üzemzárását követően hajnali 2 óráig 7-8, majd 10 percenként. A Fogaskerekű december 31-én óránként közlekedik. A járatok a Városmajortól 0.00 és 4.00 között, a Széchenyi-hegyről 0.24 és 4.24 között indulnak. Üzemidőben az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint közlekedik.

Két BKV járat útvonala rendezvény miatt változik: december 31-én 16.00 órától körülbelül hajnali 4.30-ig lezárják az Andrássy utat, a Liszt Ferenc tér és az Eötvös tér között, valamint a Nyugati téren a Nyugati pályaudvar parkolóját, ezért a 105-ös, illetve az éjszakai 979-es autóbuszok a Gyöngyösi utca, illetve a Bosnyák tér irányában a Bajcsy-Zsilinszky út, az Opera és az Oktogon megállóhelyek helyett az Arany János utcában, a Podmaniczky utcában, a Nyugati pályaudvarnál, az Izabella utcában és a Vörösmarty utcában veszik fel az utasokat, a Deák Ferenc tér felé pedig a Podmaniczky utcában, a Nyugati pályaudvarnál, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Arany János utcánál állnak meg.

Az MTI által megkérdezett négy nagy fővárosi taxitársaság közül három (City Taxi, 6×6, Főtaxi) csak korlátozott számban vesz fel előrendelést a december 31-ről január 1-re virradó éjszakára, egy (Tele5 taxi) pedig teljesen szünetelteti ezt a szolgáltatást erre az időszakra. A taxitársaságok türelmet kérnek az utasoktól a rendelések regisztrálásához és az autók kiérkezéséig.