Önmérsékletet kért Demszky a luxusautót bérlő BKV-vezértől

Vágólapra másolva!
Levelet írt Demszky Gábor főpolgármester a BKV vezérigazgatójának, Kocsis Istvánnak, amelyben arra kérte: tanúsítson önmérsékletet a számára bérelt luxusautóval kapcsolatban - írta szombati számában több napilap. A közlekedési cég vezetője egy felső kategóriás Audival jár.
Vágólapra másolva!

Demszky Gábor főpolgármester levélben szólította önmérsékletre a BKV vezérigazgatóját, Kocsis Istvánt, akinek vadonatúj, nagyjából húszmillió forint értékű, felső kategóriás Audi A6-os luxusautót bérelt a közlekedési vállalat - erről a szombati Népszabadság, a Népszava és a Magyar Nemzet is beszámol. Az autóbérletről az Index adott hírt csütörtökön.

A főpolgármester levelében azt írta: egy BKV-hoz hasonló költségvetésű magáncég első emberének valóban járna egy hasonló vagy még jobb szolgálati autó, a közlekedési vállalat viszont közpénzekből gazdálkodik, és nehéz anyagi helyzetben van. A Népszabadság idézi azt is, hogy a főpolgármester levelében megjegyzi: az egyre drágább jegyet váltó utasoknak "nehéz lenne elmagyarázni, miért jár drága, új autóval a BKV vezetője".