Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Előállítottak négy férfit a megerőszakolt amerikai lány ügyében

Vágólapra másolva!
Előállított négy férfit a rendőrség egy amerikai diáklány vasárnap hajnalban történt megerőszakolása miatt. Egyelőre ismeretlen tettesek ellen nyomoznak a ferencvárosi rendőrök, és nem tudni, hogy az előállított férfiak milyen szerepet játszhattak a történtekben. A rendőrség hangsúlyozza, hogy az esetnek nincs köze egy francia diáklány eltűnéséhez.
Vágólapra másolva!

Vasárnap hajnalban, nem sokkal négy óra után egy ismeretlen férfi megtámadott, bántalmazott és megerőszakolt egy 21 éves amerikai állampolgárságú nőt Budapest IX. kerületében, a Köztelek parkban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken.

A kerületi rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen folytat eljárást, de négy férfit már előállítottak az esettel összefüggésben - derül ki a közleményből, amely szerint a rendőrök "nagy mennyiségű nyomot rögzítettek". A BRFK szerint meghallgatták a "környéken dolgozó taxisofőröket és az éjszakai buszjáratok sofőrjeit, elemezték és értékelték a bűncselekmény környezetében található biztonsági rendszerek által rögzített felvételeket, illetve a térfigyelő rendszer képeit".

A nyomozók még a bűncselekmény éjszakáján előállítottak egy férfit, majd csütörtökön másik hármat - közölte a rendőrség. A közleményből nem derül ki, hogy a férfiaknak milyen szerepük lehetett a történtekben, csupán az, hogy "összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel".

A BRFK közölte azt is, hogy helyszínen rögzített nyomok szakértői elemzése folyamatban van. Hozzátették, "az igazságügyi orvos szakértő, szerológus és DNS-szakértői vélemények ismeretében, a körülményeket értékelve kerülhet sor gyanúsítotti kihallgatásokra".

A BRFK pénteken kiadott egy másik közleményt is az esettel kapcsolatban, amelyben az szerepel, hogy "az eljárások jelenlegi szakaszában szinte teljességgel kizárható, hogy a francia lány eltűnése és az amerikai nő bántalmazása között bármiféle összefüggés lenne".

December 4-én tűnt el egy 22 éves francia lány Budapesten, a rendőrség szerint azonban "sem térben, sem időben, sem körülményeiben nem kapcsolható a két eset egymáshoz", és a BRFK is külön eljárásokban vizsgálja őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről