Kórházi mosdóban halt meg az átirányított beteg

Vágólapra másolva!
A kórház mosdójában halt meg egy férfi Békéscsabán, miután a sürgősségi osztályról a távolabb lévő ügyeletre küldték. Itt sem látták el, mikor a mosdóban összeesett, már nem tudták újraéleszteni. Két belső vizsgálat is indult a kórházban, illetve az ügyeleten.
Vágólapra másolva!

A békéscsabai kórház mosdójában halt meg egy férfi, aki rosszullét miatt jelentkezett a sürgőségi osztályon, ám onnan továbbküldték az ügyeletre - írta a Békés Megyei Online (BEOL) internetes lap szerdán. A 61 éves férfi otthonában rosszul lett hajnalban, ám a kórház sürgősségi osztályáról a messzebb lévő ügyeletre küldték. A lap szerint az elhunyt férfi felesége hiába kérlelte a sürgősségi osztályon dolgozó nővéreket, ők a beteg által elmondottak alapján azt mondták, hogy az ügyeletre tartozik.

A beteg férfi és felesége így a felnőtt ügyeletre ment, de itt hiába kopogtattak. A férfi ismét rosszul lett, a mosdóba ment, ahol összeesett. Az időközben megérkezett beteghordó, majd egy orvos sem tudott segíteni rajta, s bár megpróbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel. A férfi azt állította a lapnak, hogy nem tudták a defibrillátort sem használni, mert annak valamilyen tartozéka hiányzott.

Becsei László, a kórház főigazgatója a lapnak azt nyilatkozta, hogy az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot rendelt el a sürgősségi osztályon. Az ügyelet ugyanis nem hozzájuk tartozik. Ferenczi Attila, a Csaba Ügyelet Kft. helyettes ügyvezetője hasonlóan nyilatkozott, ők is vizsgálják a halálesetet.