Gyorsan tolatott egy mozdony Szentgotthárdon, hárman megsérültek

Vágólapra másolva!
Hárman könnyebben megsérültek Szentgotthárdon, miután egy mozdony a szükségesnél nagyobb sebességgel tolatott rá egy személyvonatra. A vasúttársaság vizsgálja a baleset körülményeit.
Vágólapra másolva!

Három ember könnyebben megsérült, amikor vasárnap reggel a szentgotthárdi vasútállomáson egy tolató mozdony a kelleténél gyorsabban közelített a vontatni kívánt személyvonat szerelvényeihez, és nekiütközött az első kocsinak - közölte Kiss Péter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A balesetről értesítették a katasztrófavédelmet is, de a tűzoltók beavatkozására nem volt szükség, a mentők a sérülteket kórházba szállították. A mentők ügyeletén az MTI tudósítójával azt közölték: a három könnyebben sérült embert a körmendi városi kórház ambulanciájára szállították.

Vadász László, a szentgotthárdi vasútállomás állomásfőnöke elmondta: a Szombathely felé induló személyvonatra akarta rátolatni a mozdonyt a mozdonyvezető, aki feltehetően az előírt sebességnél gyorsabban közelítette meg a szerelvényt és már nem tudott időben lefékezni. A GYSEV vizsgálja a baleset körülményeit - tette hozzá.