Építhetik tovább a 4-es metró Gellért téri állomását

Vágólapra másolva!
Újraindulhat a munka a 4-es metró Szent Gellért téri állomásánál, mivel az építő megkapta az ehhez szükséges hatósági engedélyt. Az építkezést augusztusban állították le.
Vágólapra másolva!

A Bamco konzorcium megkapta az engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól(NKH), így napokon belül újraindulhat a munka a módosított tervek szerint a Szent Gellért téri állomásnál - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője, Pető Szabolcs csütörtökön.

A konzorciumot még augusztusban kötelezte az NKH a munka leállítására, mivel nem rendelkezett engedéllyel a menet közben megváltoztatott tervekre. A tervek módosítását, ami technológiaváltást jelent, a Bamco kezdeményezte, mert késésben volt.

A szóvivő szerint a Bamco hamarosan felveszi a munkát, de az ünnepek alatt újra leáll majd. Az első - déli pajzs - december végén érheti el a Szent Gellért téri állomás dobozszerkezetét, de azon áthaladni csak akkor tud, ha az állomás belső falazatát befejezi, mert az elengedhetetlen a Műszaki Egyetem CH épületének állagmegóvásához.

Az első fúrópajzs januárban törhet be a 4-es metró Szent Gellért téri állomására. A déli pajzs jelenleg mintegy 100, az északi pedig 200 méterre van az állomástól.