Bombariadó miatt kiürítették a debreceni Aranybikát

Vágólapra másolva!
Bombariadó miatt több ezer embernek kellett elhagynia hétfő délután Debrecen legnagyobb bevásárlóközpontját, a Fórumot - közölte a rendőrség. Nem sokkal később bombariadó miatt ki kellett üríteni az Aranybika Szállót is. Bombát egyik helyszínen sem találtak, este fél nyolckor mindkét épületbe visszamehettek az emberek.
Vágólapra másolva!

Hétfő délután fél négykor a debreceni tűzoltóság segélyhívójára bejelentés érkezett egy Kálvin téri nyilvános fülkéből, egy férfi azt mondta, hogy a Rákóczi utcai Fórum bevásárlóközpontban bomba fog robbanni - közölte Juhászné Kiss Katalin, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. A rendőrség a bejelentés után azonnal megkezdte az épület teljes kiürítését. A karácsonyi bevásárlási időszak miatt az épületből 3500 embert kellett kiküldeni, ebben segített a bevásárlóközpont őrző-védő szolgálata is. A több ezer négyzetméteres létesítményt bombakutató járőrök vizsgálták át.

Nem sokkal később bombarobbantással fenyegették meg a debreceni Aranybika Szállót is. A rendőrség tájékoztatása szerint ebben az esetben is egy fiatal férfi telefonált a tűzoltóság ügyeletére azzal, hogy robbantani fog a szállodában. A szállót száz embernek kellett elhagynia.

Bombát egyik helyszínen sem találtak, mindkét intézménybe este fél nyolckor visszamehettek az emberek - tette hozzá Juhászné. A rendőrség eljárást indított ismeretlen ellen közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt. A hétfői már a második bombariadó volt a körülbelül egy hónapja átadott, új debreceni bevásárlóközpontban.