Antal Attila a Vértes Volán igazgatója lesz

Vágólapra másolva!
A Vértes Volán vezérigazgatója lesz Antall Attila, a BKV korábbi vezetője. Antal mindössz 16 hónapot töltött a fővárosi cég élén. Lemondását egészségügyi okokkal indokolta, de távozásának köze lehet a cég rossz anyagi helyzetéhez, illetve a buszbeszerzési botrányhoz, amelyben a fia is érintett volt.
Vágólapra másolva!

Antal Attila, a Főtaxi, az Est Taxi, a Nógrád Volán, illetve a BKV volt vezetője lesz január 1-től a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója - közölte a közlekedési társaság. A cég közgyűlése december 31-i hatállyal felmentette a munkavégzés alól Horváth István korábbi vezérigazgatót, aki 1993 óta állt a tatabányai székhelyű vállalat élén.

Antal 2007 január 1-én vette át a BKV vezetését Aba Botondtól, miután a fővárosi közgyűlés decemberben elsöprő többséggel bizalmat szavazott neki. Alig több mint egy évvel később, idén március 9-én közleményben jelentette be, hogy felmentését kéri. A távozó vezérigazgató egészségi állapotára hivatkozott, de bírálta a fővárosi vezetést is, amiért nehéz anyagi helyzetben kellett megoldani a BKV konszolidációját.

Távozása előtt Antalt több támadás érte, miután a Heti Válasz nyilvánosságra hozta, hogy a vezérigazgató fia fizetést kapott a BKV-busztenderén nyertes cégtől. Éles vitát keltett az is, hogy kiderült, a rövid munkaviszony ellenére jelentős, mintegy 60 milliós végkielégítés illeti meg. Antal végül áprilisban végkielégítés nélkül, de a 2007-re neki megszavazott 12 milliós prémiummal távozott.