Veszélyes anyag folyik egy kamionból a XV. kerületben

Vágólapra másolva!
Mérgező trifenil-foszfit folyik egy kamion szállítmányából Budapesten a XV. kerületben. A területet lezárták, mert az anyag belélegezve is mérgező, a veszélyt ezért védőfelszerelésben kell elhárítani.
Vágólapra másolva!

Veszélyes anyag - trifenil-foszfit - folyik egy kamion szállítmányából a budapesti, XV. kerületi Késmárk utcában. A területet ötvenméteres körzetben lezárták - tájékoztatta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője csütörtök kora délután az MTI-t.

A kamion konténerében 480, egyenként 25 literes kannában összesen 12 tonna trifenil-foszfit volt. Több kanna - pontos számot még nem lehet tudni - megsérült, és folyik belőlük a veszélyes anyag. Jelenleg olyan szállítójárművet várnak a helyszínre, amelyben az anyag biztonságosan elszállítható.

A trifenil-foszfit az emberek nyálkahártyáját irritáló, tűzveszélyes anyag, amely nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodás tokozhat. Belélegezve is mérgező, terhes nőknél pedig magzati károsodást okozhat. A veszélyt ezért védőfelszerelésben kell elhárítani.