Varju László lesz a gazdasági államtitkár

Vágólapra másolva!
A Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Varju László szocialista képviselő lesz a gazdasági minisztérium államtitkára. A poszt azért szabadul fel, mert Molnár Csaba jelenlegi államtitkár közlekedési miniszter lesz december elsejével.
Vágólapra másolva!

Varju Lászlót kérte fel a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárának Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A szocialista képviselő elvállalta a felkérést - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

A posztot jelenleg Molnár Csaba tölti be, akit szerdán kért fel a kormányfő közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternek. Molnár elvállalta a feladatot, és december 1-jével átveszi a tárca irányítását. Ezért üresedik meg az államtitkári poszt.

A kormányszóvivő szerint Varju, aki jelenleg a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, jelentős fejlesztéspolitikai tapasztalatokkal rendelkezik. A kormányfő azt várja a leendő államtitkártól, hogy a fejlesztéspolitika gyakorlatias megvalósításában és annak gyorsításában játsszon szerepet.

Szabó Pál közlekedési miniszter október 6-án, a Monorierdőnél bekövetkezett, négy halálos áldozatot követelő vonatbaleset miatt mondott le. A miniszterelnök akkor ezt azzal fogadta el, hogy Szabó addig a helyén marad, amíg meg nem találják az utódját.

A kormányszóvivő közölte azt is: a miniszterelnök Tukacs Istvánt a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztosnak nevezi ki. Tukacs István szintén december elsejétől tölti majd be tisztségét.