Tizenöten sérültek meg a Moszkva téri karambolban

Vágólapra másolva!
Tizenöten sérültek meg kedd reggel, amikor egy szirénázó tűzoltóautó összeütközött egy busszal a fővárosban, a Moszkva téren. A busz utasai közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Mindkét jármű totálkárosra tört, a környéken nagy volt a torlódás.
Vágólapra másolva!

Tizenöten megsérültek kedden a fővárosi Moszkva téren, ahol egy tűzoltóautó és egy távolsági busz karambolozott. "A buszon hárman súlyosan, hatan könnyebben sérültek, a tűzoltóautó sofőrje súlyosan, további öt tűzoltó könnyebben sérült" - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A sérülteket ellátó Szent János Kórház azt közölte, hogy kilenc ember került kórházba, közülük kettő súlyosan sérült meg. A sérültek valamennyien a busz utasai voltak, közülük hét ember 14 órára elhagyhatta a kórházat, két súlyos, de nem életveszélyes sérültet benntartottak. A Szent János kórház Diós árok úti telephelyére szállított betegek közül az egyik mellkassérülést szenvedett, a másikon csuklóműtétet kell végrehajtani - áll a kórház közleményében.

A megkülönböztető jelzést használó tűzoltóautó a Krisztina körút irányából tartott a Szilágyi Erzsébet fasor felé. A kereszteződéshez érve a villamos elsőbbséget adott a tűzoltóautónak, ami így behajtott a kereszteződésbe, azonban a villamos takarásából egy volánbusz nekiütközött. Mindkét jármű totálkárosra tört.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a sérülteknek lábtörésük illetve törésgyanújuk van, illetve van, aki fejsérülést, agyrázkódást szenvedett.

A környéken minden irányból nagy torlódás alakult ki - közölte Zdroba Gyula, a Fővinform ügyeletese.