Megint feljelentették a bikacsökkel verekedő polgármestert

Vágólapra másolva!
A helyi jegyző és a közigazgatási hivatal szerint Szemely polgármestere folyamatosan törvényt sért - írja a Dunántúli Napló. A korábban bikacsökkel verekedő polgármester, Kovács Pál egy helyi népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő-íveit tette nyilvánossá azzal, hogy kifüggesztette falu hirdetőtábláira. A területi választási bizottság feljelentést tett az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Szemely Honlap Egyesület népszavazási kezdeményezésével élt vissza Kovács Pál szemelyi polgármester - számol be a Dunántúli Napló. A helyi civilek azt a kérdést szerették volna feltenni: "Egyetért-e ön azzal, hogy Szemely-Szentkútpuszta életkörülményeinek javítását, felzárkóztatását Szemely képviselő-testülete tűzze napirendre?" A népszavazás kiírását támogató aláírások másolatait azonban a polgármester kifüggesztette a falu hirdetőtábláira.

Ezt a helyi, majd a területi választási bizottság is jogszerűtlennek találta, és feljelentést tett a Pécsi Rendőr-főkapitányságon. Szerintük a polgármester elkövette a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekményt, és visszaélt mások személyes adataival.

A Dunántúli Napló beszámolója szerint Kovács Pál nem csak ezzel követ el jogsértést: Dávor Lászlóné körjegyző szerint június óta nem hívott össze képviselőtestületi ülést, egymaga döntött a beiskolázási segélyekről és fogadóóráit is szabálytalanul, otthona előtt tartja.

Még augusztusban a polgármester egy bikacsökkel megverte a falu internetes portálának szerkesztőjét, Komor Lászlót. Indítékként akkor azt jelölte meg, hogy "Több mint öt-hat éve mérhetetlenül sérteget, lejárat, és elpüföltem. Ennyi". Azóta Kovács Pál beszüntette a honlap működését a fórum miatt, mondván "az önkormányzat honlapja nem traccsparti".