Rablómesével fedezte a sikkasztást két lengyel kamionos

Vágólapra másolva!
Két, monitorokkal megpakolt kamion elrablását jelentette a magyar rendőröknek két lengyel kamionsofőr. Kiderült azonban, hogy a kamionok már üresen érkeztek Magyarországra, a szállítmányt már Lengyelországban elsikkasztották.
Vágólapra másolva!

Nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanújával vett őrizetbe a rendőrség két lengyel kamionost, akik egy kitalált történettel Magyarországon akartak legalizálni egy Lengyelországban elkövetett bűncselekményt: 150 millió forint értékű szállítmány elsikkasztását - mondta vasárnap az MTI-nek Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A kamionvezetők szombaton jelentették be a rendőrségnek, hogy az M1-es autópálya egyik pihenőjében fekete símaszkos bűnözők fegyverrel kiszállásra kényszerítették őket a kamionokból. Majd zárt furgonba tuszkolták őket és másfélórás autózást követően kirakták őket a járműből. A két kamiont a szállítmánnyal együtt eközben elrabolták. Mind a két kamion monitorokat szállított, a járművek Görögországba tartottak.

A rendőrség megkezdte az ügyben a nyomozást, amely során a rajkai mérlegelési helyen megtudta, hogy a kamionok üresen léptek be Magyarország területére. A bizonyítékok hatására a kamionvezetők részleges vallomást tettek, így kiderült, hogy a kitalált történettel akarták legalizálni a bűncselekményt. A monitorokat ugyanis még Lengyelországban átadták bűntársaiknak. A 38 és 50 éves kamionvezetőket őrizetbe vette a rendőrség és indítványozza előzetes letartóztatásukat. Az üres kamionokat Jánossomorja térségében megtalálták és lefoglalták.