Békés volt a halottak napja a temetőkben

Vágólapra másolva!
Csendes megemlékezéseket tartottak országszerte halottak napja alkalmából, a temetőkben nagy volt a forgalom, de sehol nem volt komolyabb fennakadás.
Vágólapra másolva!

Sok százezren keresték fel vasárnap a temetőket országszerte, a halottak napján tartott megemlékezések csendesen teltek. A temetők rendjére civil ruhás és egyenruhás rendőrök, továbbá közterület-felügyelők és polgárőrök ügyeltek.

Az óriási forgalom ellenére sem a fővárosban, sem a vidéki nagyvárosokban nem történt rendkívüli esemény. Hogy ez így is maradjon, a megemlékezéseket biztosító járőrök több helyen a temetők nyitva tartását követően is a helyszínen maradnak, hőkamerák és éjjellátó készülékek segítségével tartják szemmel a területet, hogy megelőzzék a koszorúlopásokat.

Napközben történt több lopás is, az egyik győri temető parkolójából egy autót is elloptak. Hódmezővásárhely határában viszont még szombaton ellopták azt a tolvajt, aki a 47-es főút mellett a közlekedési balesetben elhunytak emlékére felállított emlékmű elől lopta el a koszorút.