Rablásra felbújtással gyanúsítanak egy volt rendőrtisztet

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint egy volt XVIII. kerületi rendőrszázados még májusban azt javasolta két ismerősének, raboljanak, és elintézi, hogy ne legyenek járőrök a közelben, illetve gondoskodik a nyomok eltüntetéséről is. A több milliós zsákmányra számító rablók betörtek egy lakásba, megverték az ott lévő férfit, de csak csekély értéket zsákmányoltak. Mind a három gyanúsítottat őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Rablásra való felbujtással gyanúsít a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy volt fővárosi rendőrt - közölte a Fővárosi Főügyészség. Az ügyészek a gyanúsított előzetes letartóztatását javasolják.

A korábban a XVIII. kerületi kapitányság állományába tartozó századost gyanúsítják, hogy május végén két civil ismerősét rablásra vette rá, azt ígérve nekik, hogy hivatali helyzetét kihasználva biztosítja, hogy a rablás idején ne legyenek járőrök a közelben, és később a nyomok eltüntetéséről is gondoskodik.

A két férfi a gyanú szerint július elején felkeresett egy XVIII. kerületi magánlakást, ahonnan több millió forintos zsákmányt reméltek. A lakásban tartózkodó ember azonban nem adta át önként az értékeit, ezért megverték, késsel megfenyegették és megkötözték. A rablók végül mindössze 140 ezer forinttal és egy gázpisztollyal távoztak. A három gyanúsítottat az ügyészség őrizetbe vette, a bíróságnál indítványozza előzetes letartóztatásuk elrendelését.