Rabosítják az RTL Klub riporterét

Vágólapra másolva!
Rokkantigazolványokkal üzletelő hivatalnokot buktatott le az RTL Klub riportere, de ezért kedden őt rabosíthatják. A rendőrség szerint ugyanis ő is bűncselekményt követett el, amikor hozzájutott az igazolványhoz. A csatorna szerint az eljárás a sajtószabadságot veszélyezteti.
Vágólapra másolva!

Kedden reggel a Gyorskocsi utcában rabosítja a rendőrség Polgár Gézát, az RTL Klub Fókusz című műsorának riporterét. Polgártól ujjlenyomatot vesznek, illetve fényképet készítenek róla, miután hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisításban való bűnsegédlettel gyanúsítják.

A riporter a rokkantigazolványokkal való visszaélésekről forgatott, melynek során rejtett kamerás felvételek segítségével mutatta be, hogyan lehet hamis orvosi papírokkal, egy önkormányzati dolgozó segítségével parkolási engedélyt szerezni. A felvételeket Polgár még az adásba kerülés előtt leadta a rendőrségen, illetve feljelentést tett.

A felvételek elkészítéséhez a riporter - az általa lebuktatott közvetítő és okmányügyintéző segítségével - maga is hamis orvosi papírhoz és ezáltal a mozgáskorlátozottak számára kiadható parkolási igazolványhoz jutott. Ezt a felvételekkel együtt szintén leadta a rendőrségen. A rendőrség ennek ellenére - a Magyar RTL Televízió Zrt. szerint ügyészségi indítványra - bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja.

Az RTL Klub szerint a riporter éppen a hatóságok munkáját segítette, egy bűncselekmény-sorozatot leplezett le. A tévécsatorna közleménye szerint kollégájukat - a társadalom javát szolgáló, arra semmilyen veszélyességgel nem bíró munkájának következményeként - akár felfüggesztett börtönbüntetés is fenyegetheti, ami súlyosan sérti a sajtószabadság alapértékeit.