Hamisan vádaskodik a Hospinvest a kórházvédők szerint

Vágólapra másolva!
Nem voltak jelen az épület átadásakor az egri Markhot Ferenc kórház dolgozói , így Cser Ágnes érdekképviseleti vezető szerint nem ők követték el a Hospinvest által felrótt rongálásokat és lopásokat. Ezért a Hospinvest vádjai miatt feljelentést tesznek.
Vágólapra másolva!

Lopással, szándékos rongálással és dokumentumok eltüntetésével vádolta meg Kosztura László, az egri Markhot Ferenc Kórházat november 1-től működtető Hospinvest régióigazgatója az intézmény volt dolgozóit kedden. A kórházvédők szerint az állítások nem felelnek meg a valóságnak.

"Nagy érdeklődéssel olvastam Kosztura László nyilatkozatát, és egyúttal vissza is utasítom" - kommentálta a keddi Hospinvest közleményt az [origo]-nak Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke. Mint mondta, új fejezet nyílt a magyar demokráciában, mivel "a Hospinvest a dolgozók távollétében vette át az ingóságokat és az épületet valamint helyezkedett birtokba".

Cser Ágnes azt mondta, nem tudja, ki vonható felelősségre a lopásokért és rongálásokért, abban azonban biztos, hogy nem a dolgozók. "A 602 munkavállalót kizárták az intézményből, így biztos, hogy nem ők követték el azokat a cselekményeket, amelyekről Kosztura László beszél" - mondta az érdekképviseleti vezető, aki Kosztura László ellen ezért hamis vád és rágalmazás címén feljelentést fog tenni.

A Hospinvest is feljelentést tett, mert szerintük a kórház volt dolgozói tulajdonítottak el note bookokat, vérnyomásmérőket, töröltek le számítógépes adatbázisokat és tették tönkre az urulógia egyik szobájának berendezését.Az [origo] kérdésére kiderült, hogy a Hospinvestnek nincs kézzelfogható bizonyítéka állításai alátámasztására. Erre vonatkozó kérdésünkre elmondták, egyes szobákhoz csak bizonyos embereknek volt kulcsuk, és volt akit láttak, volt, akit hallottak, miközben végrehajtotta tettét.