Vádat emelnek a pátkai támadás miatt

Vágólapra másolva!
Két-három héten belül vádat emelhetnek a pátkai Molotov-koktélos támadás gyanúsítottjai ellen - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány a Népszavának. A rendőrfőkapitány elmondta, hogy további 16, romák elleni támadást kell még felderítenie a rendőrségnek.
Vágólapra másolva!

Értek el más sikereket is Molotov-koktélos ügyekben, például Meggyes Tamás esztergomi polgármester házának támadóit is elfogták, és a tarnabodi esetet is felderítették.

Az eddigi elkövetők közt nem találtak kapcsolatot - tette hozzá Bencze, aki szerint a rendőrségnek presztízskérdés, hogy felderítsék a Molotov-koktélos támadások elkövetőit.

16 támadás - 50 nyomozó

A 16 támadás felderítésére alakul 50 fős nyomozócsoporttal kapcsolatban a rendőrfőkapitány úgy fogalmazott, hogy az elit osztag feladata a különböző nyomozások összehangolása.

Mindemellett a hatóság a civilek segítségét is kérte: a nagycsécsi és a pécsi, halálos áldozatokat követelő támadás nyomravezetőjének 10-10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel, míg a többi tizennégy támadás esetében 1-1 millió forintos díj felajánlását kérte Bencze József a helyi kapitányságoktól.

Ezt a Somogy és a Fejér megyei rendőrfőkapitány a szeptemberi siófoki kézigránátos, illetve az októberi kőszárhegyi Molotov-koktélos támadás ügyében tegnap estig meg is tette.