A Kossuth téri Mikulás zsákját is megcsapolta a válság

Vágólapra másolva!
Idén is rendeznek Mikulásvárost a Parlament előtti Kossuth térre, annak költségvetése azonban a gazdasági válságra való tekintettel a tavalyinak csak kétharmada lesz. A Mikulás most decemberben - Gyurcsány Ferenc személyes kérésére - két héttel rövidebb megbízatást kap a kormánytól.
Vágólapra másolva!

Szerényebb körülmények között, rövidebb ideig és kevesebb pénzből, de az idén is megrendezi a Miniszterelnöki Hivatal Az ország karácsonya - Mikulásváros nevű rendezvényt a Kossuth téren - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő hétfői sajtótájékoztatóján. Az idei rendezvény költsége 45,3 millió forint lesz, ami kétharmada a tavalyinak.

A gazdasági válságra tekintettel egy szűkebb, kevesebb programelemből álló, de a tavalyihoz hasonlóan igényes karácsonyi rendezvénysorozatot állítanak össze a szervezők - mondta Budai Bernadett. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt kérte, hogy annyira csökkentsék a rendezvény költségeit, amennyiből még a karácsony hangulatának megfelelő, színvonalas programokat lehet biztosítani.

A kormányfő határozott kérése volt, hogy ez a költség jelentősen alacsonyabb legyen az idén rendelkezésre álló keretnél és a tavalyi költségeknél is - mondta Budai Bernadett. A takarékosabb megoldások érdekében idén két héttel rövidebb ideig, december 6. és 21. között tart majd nyitva a Meseváros, "az ország karácsonyfája" pedig csak december 26-ig áll majd a Kossuth téren.

A Meseváros ismét Mikulás napján, december 6-án este nyitja meg kapuit, Finnországból ekkor érkezik a térre a lappföldi Mikulás, aki a magyar Mikulással és gyerekekkel közösen bekapcsolja az ország karácsonyfájának fényeit - mondta a kormányszóvivő.

Arra a kérdésre, hogy melyik cég nyerte a karácsonyi ünnepek lebonyolításáról kiírt közbeszerzést, Budai Bernadett elmondta: egy korábbi közbeszerzés eredményeként egy három cégből álló konzorcium rendezheti meg az állami karácsonyi ünnepeket: a konzorcium résztvevői a Pyro-Ker 2000 Kft., az Omegatrade Hungary Kft. és a Privatex-Pyro Hungary Kft.