Jelentkeztek a befogott madárpókért

Vágólapra másolva!
Jelentkezett valaki a péntek hajnalban befogott madárpókért: Both Zoltán vadállatbefogó szerint egy ismeretlen telefonáló arra kérte, adja vissza neki az állatot. Azt is elmondta, hogy fényképezni vitte le a pókot, közben azonban kapott egy telefonhívást, és ez idő alatt eltűnt a pók. A vadállatbefogó azt állítja, hogy a férfi megfenyegette, amiért nem akarta neki visszaadni a madárpókot.
Vágólapra másolva!

A vadállatbefogó közölte az ismeretlennel, hogy nem adja vissza neki a pókot, mert minden biztonsági előírást megszegett azzal, hogy közterületre vitt fényképezni egy méreggel ölő állatot. Erre a telefonáló lopással vádolta meg Both Zoltánt, és fenyegetőleg azt mondta neki: tudja, hogy van családja, autója, és ha az utcán megy, "mindig nézzen a háta mögé".

Az állatbefogó hangsúlyozta: nem ellopta a pókot, hanem a rendőrség kérésére közterületen fogta be. Ha az állat életben marad, egy állatkertnek vagy egy vadasparknak adja, ahol biztonságos körülmények között őrizhetik.

A fenyegetés miatt Both egyelőre nem akar a rendőrséghez fordulni. A tenyérnyi nagyságú, 1 centiméteres méregfogú madárpókot péntek hajnalban egy szórakozóhelyről hazafelé tartó társaság tagjai találták Budapesten, a IX. kerületi Boráros téri játszótéren.