Lopással vádol volt dolgozókat a Hospinvest

Vágólapra másolva!
Lopással, szándékos rongálással és dokumentumok eltüntetésével vádolja a Hospinvest régióigazgatója az egri kórház több volt dolgozóját, pedig - mint azt az [origo] kérdésére kiderült -  nincs kézzel fogható bizonyítékuk. A kórházat november 1-től irányító Hospinvest feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki az egri Markhot Ferenc Kórházat november 1-től működtető Hospinvest Zrt. Ebben Kosztura László régióigazgató többek között note bookok és digitális vérnyomásmérők ellopásával vádol egyes volt dolgozókat. A cég közleménye szerint a sürgősségi osztály főnővéri szobájában lévő számítógépről letörölték a programokat, adatbázisokat. Mint írják, az átvétel során olyan esettel is találkoztak, hogy komplett számítógépet tettek használhatatlanná.

Úgy fogalmaz a cég közleménye, hogy "számos nyomát találták a rombolásnak, amelyet néhányan azok közül követtek el, akik úgy döntöttek, november 1-től nem az egri kórházban folytatják a munkát". A Hospinvest szerint "az urológián, a főorvos szobájában, azzal szembesültünk, hogy a szoba rongálás következtében használhatatlanná vált. Itt például letépték a tapétát, a szőnyeget pedig felszaggatták, de ez csupán néhány példa a rombolásra."

A cég közleményét továbbító kommunikációs ügynökség - kérésünkre - megkérdezte a Hospinvesttől: milyen bizonyítékaik vannak arra, hogy mindezért a volt dolgozók felelnek. Az ügynökség munkatársa a következő választ tolmácsolta. "Bizonyos szobákhoz csak bizonyos embereknek volt kulcsuk, volt, akit láttak, míg mások esetében azt hallották, hogy ő volt az elkövető."

A Hospinvest feljelentést tesz az ügyben. Kerestük a magukat korábban kórházvédőknek nevező egykori dolgozókat, hogy reagáljanak a vádakra, de nem tudtuk elérni őket.